Ticaret Medikal Pančevo
Cara Lazara 3, 26000 Pančevo, Srbija
Duštvene mreže:

Šta je dekubitus i kako se leči dekuitus?

Dekubitus, poznatiji kao rane od ležanja. Dekubitus rane su povrede kože i osnovnog tkiva koje nastaju usled dugotrajnog pritiska na kožu. Dekubitus se najčešće razvija na koži koja pokriva koštane delove tela, poput peta, zglobova, kukova i repne kosti.

U pisanju ovog članka pomogli su nam doktori iz Vojno Medicinskog Centra i profesori sa medicinskog fakulteta u Beogradu. Njihova imena ćemo objaviti na kraju teksta.


Ljudi koji su izloženi konstantnom ležanju u istom položaju ili zbog zdravstvenog stanja koja ograničavaju njihovu sposobnost promene položaja ili provode većinu vremena u krevetu ili stolici su izloženi riziku nastajanja dekubitus rana.


Dekubitus rane se mogu razvijati satima ili danima. Većina dekubitus rana zaraste lečenjem, ali neke nikada ne zaraste u potpunosti.
Možete preduzeti korake kako biste sprečili dekubitus rane lečenjem i pomoglima koja se koriste za lečenje dekubitus rana.

Simptomi

Prvi znakovi nastajanja dekubitus rana su:
Neobične promene u boji ili teksturi kože
Otok
Gnojno područije
Područje kože koje se na dodir oseća hladnije ili toplije od ostalih područja
Tender područja
Dekubitus rane prelaze u jednu od nekoliko faza na osnovu njihove dubine, težine i drugih karakteristika. Stepen oštećenja kože i tkiva kreće se od crvene, neprekinute kože do dubokih povreda mišića i kostiju.

Kontakt podaci

  TICARET MEDIKAL - PANČEVO

  Cara Lazara 3, 26000 Pančevo, Srbija
  +381(0)621610952
  office.ticaret1987@gmail.com
  www.medicinskaopremapancevo.com
  Pon-pet: 09:00 - 17:00,
  Subota: 08:00 - 12:00
  Nedelja: Ne radimo!

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama.
Broj telefona